Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1
Dodano: 29.08.2011
Odsłon: 1639
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
ziemniaki obrac, pokroic w grube frytki okolo 0.5-0.75cm grubosci, cebule pokroic drobno, czosnek wycisnac. fasolke umyc, pokroic w kawalki okolo 0.5cm, dosc drobno, drobno poszatkowac cebule, wycisnac czosnek
patelnia okolo 24cm. wrzucic ziemniaki zalac do polowy woda, dodac olej, moze byc margaryna do smazenia, rozgniesc kostke rosolowa, z iloscia nalezy uwazac, nie podaje konkretnej marki. tak przygotowane ziemniaki dusic pod przykryciem okolo 10-15 minut, zdjac pokrywke
po odparowaniu wody okolo 5-10 minut wrzucic cebule, czosnek, piec na wolnym ogniu aby wszystko nabralo zlotego koloru. na sam koniec fasolke, ja nie przepadam za rozparzona itd.
w miedzyczasie przygotowac kurczaka(tu akurat spisuje sie prawie kazde mieso) nawet boczek z ryba jeszcze nie jadlem, makrela poczeka:), pokroic w kawalki , szesciany okolo 1cm na 1 cm, przygotowac wg. uznania, usmazyc
calosc wymieszac podawac z ulubionym sosem, czosnkowym, sambal, ketchup curry itd. smacznego tak na marginesie to wymarzona wersja patelniana grila na dzialce, nie eksperymentowalem ale marchewka na 100% moze niby byc brokul i wszystko co jest warzywem. zdjecie jutro
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

daniells 31 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
nie znasz przeciwnika mojego, podam przepis na makrele jak juz zamilknie a przy okazji zmadrzeje:) a przepis dotyczy swiezej makreli z kapusta szpiczasta, i ryzem na sypko;) tez danie proste ale najwazniejsze szczegoly;) pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Malwa55 30 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
A dlaczego niemakrela ?0 Kto głosował? | Odpowiedz