Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 84
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1201
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 84
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1201
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 198
Składniki
kapustę poszatkowałam, marchewkę starłam i ugotowałam to razem w osolonej wodzie, po odcedzeniu wrzuciłam do garnka w którym się gotowała, dodałam przyprawy, dodałam szczyptę mąki, wymieszałam.
filet rozbiłam delikatnie przyprawiłam posmarowałam musztardą, nałożyłam plaster sera, paprykę i masło.Bardzo ciasno zwinęłam w folię spożywczą a później w aluminiową w kształcie cukierka.
rozgrzałam piekarnik do 180 stopni i piekłam w naczyniu 45 min, w zależności od wielkości mięsa, po upieczeniu mięso musi chwilkę "odpocząć". Podałam z ziemniakami