Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórkowa z koperkiem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Składniki
Szponder umyj, przełóż do garnka, zalej 1,5 l wody i gotuj z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 30 minut. Marchewkę, pietruszkę i seler obierz i zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę. Cebulę i pora posiekaj. Przełóż warzywa do wywaru. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.
Ogórki zetrzyj na tarce. Wrzuć do zupy, gdy ziemniaki będą już miękkie. Dodaj sok z ogórków, śmietanę, sól, pieprz i koperek.Źródło: Dobry Tydzień