Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet frittata z cukinią i papryką"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3926
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3926
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 765
Składniki
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w średniej wielkości kostkę. Umytą cukinię pokrój w talarki a następnie w ćwiartki. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj paprykę, cukinię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszając smaż ok. 5 minut. Warzywa posyp oregano, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Do naczynia wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Wlej mleko oraz śmietankę, dopraw solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Włóż do niego przestudzone warzywa, zalej masą jajeczno-mleczną. Piecz 30-40 minut w temperaturze 180°C.
60 minut. Porcja: 270 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie