Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Makaron (z mąki durum) gotujemy na żądaną twardość.W międzyczasie boczek kroimy na zapałkę,lub kostkę.Na patelnię lejemy 1 łyżkę oliwy z orzeszkiem masła.Po rozgrzaniu dodajemy boczek,i smażymy do zarumienienia.Odcedzony makaron dodajemy do boczku i podgrzewamy mieszając.Wlewamy omlet,i smażymy na żądaną konsystencję jajek.Posypujemy do smaku jakimś ziółkiem, np. natką pietruszki.Smacznego.