Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1109
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4134
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1109
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4134
Składniki
Makaron (z mąki durum) gotujemy na żądaną twardość.W międzyczasie boczek kroimy na zapałkę,lub kostkę.Na patelnię lejemy 1 łyżkę oliwy z orzeszkiem masła.Po rozgrzaniu dodajemy boczek,i smażymy do zarumienienia.Odcedzony makaron dodajemy do boczku i podgrzewamy mieszając.Wlewamy omlet,i smażymy na żądaną konsystencję jajek.Posypujemy do smaku jakimś ziółkiem, np. natką pietruszki.Smacznego.