Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet śniadaniowy ze szpinakiem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 89
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 89
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz i osusz na sicie. Strąki papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałki. Obraną cebulę posiekaj. Jajka rozkłóć razem z mlekiem, dodaj mąkę, ubij. Masę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła. Wrzuć cebulę i paprykę, przesmaż. Zalej masą jajeczną. Dodaj szpinak. Smaż omlet kilka min, podważając brzegi. Gdy spód się zetnie, posyp całość serem. Dopiekaj w piekarniku lub pod przykryciem.
Czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety