Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet śniadaniowy ze szpinakiem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 472
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 472
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz i osusz na sicie. Strąki papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałki. Obraną cebulę posiekaj. Jajka rozkłóć razem z mlekiem, dodaj mąkę, ubij. Masę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła. Wrzuć cebulę i paprykę, przesmaż. Zalej masą jajeczną. Dodaj szpinak. Smaż omlet kilka min, podważając brzegi. Gdy spód się zetnie, posyp całość serem. Dopiekaj w piekarniku lub pod przykryciem.
Czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety