Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet śniadaniowy ze szpinakiem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3081
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3081
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz i osusz na sicie. Strąki papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałki. Obraną cebulę posiekaj. Jajka rozkłóć razem z mlekiem, dodaj mąkę, ubij. Masę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła. Wrzuć cebulę i paprykę, przesmaż. Zalej masą jajeczną. Dodaj szpinak. Smaż omlet kilka min, podważając brzegi. Gdy spód się zetnie, posyp całość serem. Dopiekaj w piekarniku lub pod przykryciem.
Czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety