Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z bitą śmietaną"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Jajka umyć, oddzielić żółtka. Białka ubić na sztywno z solą, stopniowo dosypywać przesianą mąkę wymieszaną z cukrem, dodać żółtka i mleko. Z masy formować nieduże krążki na małej, dobrze natłuszczonej masłem patelni. Smażyć omlety na złoto z obu stron.
Miód wymieszać z posiekanymi orzechami, kilkoma płatkami róży, cukrem i kardamonem (najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby się „przegryzł”).
Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach ciepłej wody, wystudzić.
Śmietankę godzinę schładzać w lodówce. Ubijać mikserem, aż stanie się puszysta. Pod koniec ubijania dodać cukier, żelatynę, aromat, sok.
Omlety przekładać bitą śmietaną, polać miodem z orzechami.
ok. 75 minut.Źródło: Twoje Imperium