Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z mąki i jajek z dodatkami
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2249
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 153
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2249
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 153
Składniki
Kroimy wszystkie składniki i mieszamy z jajkami, mąką, solą pieprzem i przyprawami. Na patelni roztapiamy masło i wlewamy ciasto. Jeśli jest za gęste można dolać wody. Formujemy na patelni okrągły placek i smażymy z dwóch stron aż będzie rumiany. Jeśli po przywróceniu na drugą stronę omlet nam się zawija wystarczy go na patelni pokroić na ćwiartki podczas smażenia drugiej strony.