Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z mąki i jajek z dodatkami
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413963
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413963
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Składniki
Kroimy wszystkie składniki i mieszamy z jajkami, mąką, solą pieprzem i przyprawami. Na patelni roztapiamy masło i wlewamy ciasto. Jeśli jest za gęste można dolać wody. Formujemy na patelni okrągły placek i smażymy z dwóch stron aż będzie rumiany. Jeśli po przywróceniu na drugą stronę omlet nam się zawija wystarczy go na patelni pokroić na ćwiartki podczas smażenia drugiej strony.