Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z mąki i jajek z dodatkami
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7214
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7214
Składniki
Kroimy wszystkie składniki i mieszamy z jajkami, mąką, solą pieprzem i przyprawami. Na patelni roztapiamy masło i wlewamy ciasto. Jeśli jest za gęste można dolać wody. Formujemy na patelni okrągły placek i smażymy z dwóch stron aż będzie rumiany. Jeśli po przywróceniu na drugą stronę omlet nam się zawija wystarczy go na patelni pokroić na ćwiartki podczas smażenia drugiej strony.