Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Oryginalne pikantne ptysie"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10485
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4460
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424107
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10485
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4460
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424107
Składniki
Zagotować 250 ml wody z 10 dag masła. Dodać mąkę i sól, dokładnie wymieszać. Podgrzewać na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż ciasto utworzy całość i będzie odstawać od rondla.
Wystudzić. Dodawać po jednym jajku i mieszać, aż ciasto stanie się jednolite i błyszczące. Wykładać na blachę szprycą kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego. Piec w temp. 200°C około 20-25 minut. Przekroić, ostudzić.
Jajka pokroić w plasterki, oprószyć solą i pieprzem. Układać na spody ptysiów. Masło zmiksować z koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na jajka. Przykryć wierzchami ptysiów, udekorować tymiankiem i papryczkami chili.
ok. 120 minut.Źródło: Twoje Imperium