Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owocowe babeczki jabłkowe z konfiturą"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Jabłka umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w półplasterki, dobrze skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Na niedużym ogniu rozgrzać w rondlu miód, dodać szczyptę cynamonu i trzy goździki, podsmażyć w nim kawałki jabłek, wystudzić. Złociste jabłka porozkładać na kruchych spodach jeden na drugim w rozetę. Dekorować owocami z konfiturą.
Konfiturę z możesz przyrządzić w domu. Przesmaż 50 dag owoców (mogą być mrożone) z 15 dag cukru.
ok. 15 minut.Źródło: Twoje Imperium