Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owsiane naleśniki z bananami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
ok. 45 minut
Płatki owsiane zemleć w malakserze, a potem wymieszać z mąką, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Do sypkich składników wlać mleko. Wbić jajko i całość dobrze wymieszać mikserem. Ciasto odstawić pod przykryciem na około 10 minut.
W tym czasie przygotować sos karmelowy: na patelni rozgrzać masło. Dodać brązowy cukier i 5 łyżek wody. Gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Banany obrać, pokroić w plasterki. Wrzucić je do sosu, dodać rodzynki i podgrzewać razem przez 2 minuty.
Na małej, mocno rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni usmażyć z przygotowanego ciasta 8 naleśników. Podawać je z bananami w sosie karmelowym.Źródło: Życie na gorąco