Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owsiane naleśniki z bananami"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 509
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1998
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3985
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 509
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1998
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3985
Składniki
ok. 45 minut
Płatki owsiane zemleć w malakserze, a potem wymieszać z mąką, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Do sypkich składników wlać mleko. Wbić jajko i całość dobrze wymieszać mikserem. Ciasto odstawić pod przykryciem na około 10 minut.
W tym czasie przygotować sos karmelowy: na patelni rozgrzać masło. Dodać brązowy cukier i 5 łyżek wody. Gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Banany obrać, pokroić w plasterki. Wrzucić je do sosu, dodać rodzynki i podgrzewać razem przez 2 minuty.
Na małej, mocno rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni usmażyć z przygotowanego ciasta 8 naleśników. Podawać je z bananami w sosie karmelowym.Źródło: Życie na gorąco