Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pałki kurczaka w miodzie"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8348
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 481
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8348
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 481
Składniki
Pałki natrzyj solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Sos sojowy wymieszaj z miodem i sokiem z jednej cytryny. Posmaruj pałki, wstaw na minimum dwie godziny do lodówki.
Pałki włóż do naczynia żaroodpornego, obłóż plasterkami pozostałej cytryny i rozmarynem. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut w temp. 180°C. Odkryj, piecz jeszcze ok. 30 minut.
czas przygotowania: 60 min, ilość porcji:5, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie