Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga w porach

Panga w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 29

Sprawdzony przepis na "Panga w porach"

Składniki

  • 2 duże pory
  • 2 łyżki masła
  • pęczek koperku
  • pęczek natki
  • 4 mrożone pangi
  • sól
  • pieprz
  • szklanka śmietany
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2-3 łyżki musztardy
  • olej
  • sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Panga w porach

Przygotowanie

  1. Pangę rozmroź, skrop sokiem z cytryny, posól. Odłóż. Pory oczyść, pokrój w talarki. Rozgrzej masło i na nim podduś pory. Posiekaj koperek i natkę. Wymieszaj z porami. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

  2. Rybę szybko obsmaż na oleju na silnym ogniu. Ułóż na porach. Śmietanę wymieszaj z musztardą i mąką ziemniaczaną. Przypraw solą i pieprzem. Śmietaną zalej ryby.

  3. Potrawę wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i zapiekaj około 20 minut. Gotową rybę podawaj z masełkiem ziołowym.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń