Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2
Dodano: 28.01.2011
Odsłon: 1946
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Rybę posolić, posypać przyprawą do ryb - na patelnię wlać odrobinę oleju - podsmażyć rybę - usmażoną rybę wyłożyć na talerz.
Pora pokroić w talark i usmażyć na patelni na której smażona była ryba - poddusić - dodać pokrojone w ćwiartki pomidory, doprawić - przykryć i dusić do miękkości.
Gdy pomidory i pory zmiękną włożyć podsmażoną rybę - na którą dać odrobinę śmietany posypać pieprzem- przykryć i dusić.
Przed podaniem posypać sporą ilością koperku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ewisienka22 26 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Ryby są bardzo smaczne i przede wszystkim bardzo zdrowe- szczególnie dzięki kwasom omega-3. Poczytaj trochę o tym, co kładziesz na talerzu, a już nigdy nie nazwiesz pangi rybą.0 Kto głosował? | Odpowiedz