Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczne, sycące i przepyszne. Rybka wychodzi soczysta.
Filet z pangi rozmrażamy, skrapiamy octem jabłkowym, obsypujemy z każdej strony pieprzem, solą. Zostawiamy na pół godziny.
W tym czasie kroimy paprykę na paski, cukinię w kostkę, cebulę w talarki, parzymy pomidory, obieramy ze skórki i także kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulkę. Gdy będzie delikatnie zeszklona wrzucamy paprykę i podlewamy niewielką ilością wody. Odstawiamy na 10 minut do podduszenia. Gdy będzie miękka doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cukinię i znowu dusimy, żeby cukinia była miękka. Około 10 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory i bazylię. 5 minut dusimy i sos mamy gotowy.
Uprzednio przygotowaną rybę kładziemy na posmarowaną (tylko troszkę!) oliwą folię aluminiową. Posypujemy rybkę koperkiem, układamy na wierzchu kawałki papryki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i szczelnie zawijamy. Wkładamy rybkę do nagrzanego piekarnika (180) i pieczemy około 30 minut.
Smacznego : )
Ryba bez panierki; niedrogie szybkie danie ;)
Odsłon: 14473
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 10
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 181
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 356
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 707
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 10
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 181
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 356
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 707
Składniki
Filet z pangi rozmrażamy, skrapiamy octem jabłkowym, obsypujemy z każdej strony pieprzem, solą. Zostawiamy na pół godziny.
W tym czasie kroimy paprykę na paski, cukinię w kostkę, cebulę w talarki, parzymy pomidory, obieramy ze skórki i także kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulkę. Gdy będzie delikatnie zeszklona wrzucamy paprykę i podlewamy niewielką ilością wody. Odstawiamy na 10 minut do podduszenia. Gdy będzie miękka doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cukinię i znowu dusimy, żeby cukinia była miękka. Około 10 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory i bazylię. 5 minut dusimy i sos mamy gotowy.
Uprzednio przygotowaną rybę kładziemy na posmarowaną (tylko troszkę!) oliwą folię aluminiową. Posypujemy rybkę koperkiem, układamy na wierzchu kawałki papryki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i szczelnie zawijamy. Wkładamy rybkę do nagrzanego piekarnika (180) i pieczemy około 30 minut.
Smacznego : )
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 204
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 113