Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryczki faszerowane

Papryczki faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 302

pyszny mix smaków

Składniki

  • 1 woreczek kasy jaglanej ugotowanej
  • 4 duze czerwone papryki
  • 300 g miesa mielonego
  • 1 biala czesc pora
  • 2 zabki czosnki
  • 1 marchewka
  • 1 łyzeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz
  • 1 łyzka oleju i 1 łyzka masła
  • 1 opakowanie seru mozarella
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej masło i olej.
    Dodaj pokrojonego pora i starty czosnek.
    Marchewki zetrzyj na grubych oczkach dołóż do reszty.
    Pozostałe elementy z wyciętej papryki pokrój w kostkę i smaż ok 5 minut
    Następnie dodaj mięso.

    Po usmażeniu dodaj kasze jaglane i 4 łyżki koncentratu pomidorowego.
    Wszystko wymieszaj i dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

    Kazdą z papryk nafaszeruj tak doprawionym farszem. Posypać startą mozzarellą.

    Wstawić do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń