Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna papryka faszerowana ryżem i warzywami.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 234
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 30
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 43
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16966
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 338
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 234
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 30
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 43
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16966
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 338
Składniki
Ryż ugotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Cebulę usmażyć, dodać pokrojoną zieloną paprykę, pomidory, kukurydzę, dusić, posypać przyprawami. Z papryki odciąć górę, wydrążyć, nakładać na zmianę ryż i warzywa, polać częścią bulionu, resztę wlać na brytfankę, na której ułożone są papryki. Zakryć papryki odciętymi wierzchołkami. Wstawić do piekarnika na 40 minut. Pod koniec pieczenia można położyć na wierzch żółty ser.