Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna papryka faszerowana ryżem i warzywami.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19520
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2057
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1723
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19520
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2057
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1723
Składniki
Ryż ugotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Cebulę usmażyć, dodać pokrojoną zieloną paprykę, pomidory, kukurydzę, dusić, posypać przyprawami. Z papryki odciąć górę, wydrążyć, nakładać na zmianę ryż i warzywa, polać częścią bulionu, resztę wlać na brytfankę, na której ułożone są papryki. Zakryć papryki odciętymi wierzchołkami. Wstawić do piekarnika na 40 minut. Pod koniec pieczenia można położyć na wierzch żółty ser.