Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na paprykę, ciekawy pomysł na obiad.
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 13
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9601
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4569
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 13
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9601
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4569
Składniki
Robimy z kostki bulion i zalewamy tym kuskus, odstawiamy, fileta kroimy na drobno i smażymy przyprawiając. Bakłażana kroimy w kostkę i gotujemy by był miękki. Paprykę sparzamy, wykrawamy środek i zostawiamy "przykrywkę". Cebulę kroimy na drobno, marchewkę ścieramy na tarce. Kawałki kurczaka, mieszamy z cebulą, marchewką, ugotowanym bakłażanem, kukurydzą i kuskusem i dusimy na małym ogniu, dodając pomidory (miażdżymy ja na papkę) i doprawiamy według swojego uznania. Wrzucamy posiekaną papryczkę chili, starty czosnek, sól, pieprz, słodką paprykę, śmietanę, koncentrat całość dusimy. Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym do każdej wrzucamy kostkę fety i nakładamy przygotowany farsz, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 15min na 150st. Gotowe