Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 184
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17399
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 184
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17399
Składniki
Papryki wydrążyć,mięso mielone i poszatkowane cebule podsmażyć na złoto na odrobinie oleju ,wystudzić i zemleć w maszynce lub malakserze, dodać paprykę w proszku,chili,jajka,pieprz,sól,3 woreczki ugotowanego ryżu i mąkę pszenną-wymieszać wszystko ręcznie,następnie napełniać wydrążone papryki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu i podlać bulionem (ok.0.75l.)(2 kostki rosołowe- wołowe rozp.w gotowanej wodzie) .Dusić ok 2 godz. w piekarniku w temp.ok.150st. co jakiś czas podlewając bulionem z papryki.Sos pomidorowy: wywar z duszenia papryk(bulion) zagotować z przyprawami i przecierem pomidorowym,dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze 100ml zimnej wody i wlać do wywaru .Zagotować chwilę .