Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1473
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1473
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Składniki
Papryki wydrążyć,mięso mielone i poszatkowane cebule podsmażyć na złoto na odrobinie oleju ,wystudzić i zemleć w maszynce lub malakserze, dodać paprykę w proszku,chili,jajka,pieprz,sól,3 woreczki ugotowanego ryżu i mąkę pszenną-wymieszać wszystko ręcznie,następnie napełniać wydrążone papryki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu i podlać bulionem (ok.0.75l.)(2 kostki rosołowe- wołowe rozp.w gotowanej wodzie) .Dusić ok 2 godz. w piekarniku w temp.ok.150st. co jakiś czas podlewając bulionem z papryki.Sos pomidorowy: wywar z duszenia papryk(bulion) zagotować z przyprawami i przecierem pomidorowym,dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze 100ml zimnej wody i wlać do wywaru .Zagotować chwilę .