Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka nadziewana

Papryka nadziewana

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 298

Dodano:

Odsłon: 1572

Danie bardzo smaczne i sycące

Składniki

  • Czerwona papryka 10 szt.,1kg mięsa mielonego(mieszanego), 2 cebule
  • 3 woreczki ryżu białego,papryka słodka w proszku,pieprz,sól, szczypta chili,2 jajka,2 łyżki mąki pszennej.
  • Składniki na sos :wywar z pieczenia papryk-bulion, przecier pomidorowy(mała puszeczka),1 łyżka mąki ziemniaczanej,sól,pieprz,mag
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki wydrążyć,mięso mielone i poszatkowane cebule podsmażyć na złoto na odrobinie oleju ,wystudzić i zemleć w maszynce lub malakserze, dodać paprykę w proszku,chili,jajka,pieprz,sól,3 woreczki ugotowanego ryżu i mąkę pszenną-wymieszać wszystko ręcznie,następnie napełniać wydrążone papryki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu i podlać bulionem (ok.0.75l.)(2 kostki rosołowe- wołowe rozp.w gotowanej wodzie) .Dusić ok 2 godz. w piekarniku w temp.ok.150st. co jakiś czas podlewając bulionem z papryki.Sos pomidorowy: wywar z duszenia papryk(bulion) zagotować z przyprawami i przecierem pomidorowym,dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze 100ml zimnej wody i wlać do wywaru .Zagotować chwilę .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń