Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paprykowe ślimaczki"
Przepis na tradycyjne gołąbki z ziemniakami zainspirowany "Kuchennymi rewoluc...
Odsłon: 53510
Nazwa tych ziemniaków pochodzi od restauracji w Sztokholmie - Hasselbacken, g...
Odsłon: 3755
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 92
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 92
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena sztuki ok. 0,80 zł
125 g twarogu łączymy z mlekiem, jajkiem, olejem i szczyptą soli. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy do sera i wyrabiamy, aż dobrze się połączą. Odstawiamy na kilka minut.
Oliwki, papryki i natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do 200 g sera razem z 3 łyżkami śmietany oraz tymiankiem, doprawiamy pieprzem i solą, miksujemy na gładką masę.
Ciasto wałkujemy na prostokąt o bokach 30x40 cm. Całą powierzchnię smarujemy serem, oprócz półcentymetrowego paska z jednego, dłuższego boku. Pasek smarujemy roztrzepanym jajkiem i zwijamy ciasto. Rulon kroimy na cienkie plastry (ok. 2 cm), których powinno wyjść 15.
Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem, możemy też posypać suszonym tymiankiem. Pieczemy 20 minut w 180oC.
Ostudzone paprykowe ślimaczki przekładamy do papierowej torby albo do plastikowego pojemnika.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 1433
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 263