Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Baklazana pokroic w plastry,cukinie przekroic na polowe i porozcinac wzdluz(dosc grubo).Tak przygotowane warzywa,grilowac z obu stron na karbowanej patelni bez tluszczu.
Osobno w garnku zeszklic na odrobinie oleju drobno pokrojone;czosnek,cebule ,marchew i seler.Zalac pomidorami w puszce(ja przecieram pomidory przez sitko)doprawic sola i pieprzem.Pozostawic na wonym ogniu do osiagniecia konsystencji sosu.
W zaroodpornym naczyniu ukladamy warstwe baklazana,szynki,pokrojana mozarelle,polewamy sosem pomidorowym.2ga warstwa z cukinia.Pzekladamy do zapelnienia naczynia,na wierzch polewamy sosem i posypujemy parmezanem.Piec w temp 180`C ok 25/30 min.Smacznego