Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 981
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1294
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6207
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 981
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1294
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6207
Składniki
Baklazana pokroic w plastry,cukinie przekroic na polowe i porozcinac wzdluz(dosc grubo).Tak przygotowane warzywa,grilowac z obu stron na karbowanej patelni bez tluszczu.
Osobno w garnku zeszklic na odrobinie oleju drobno pokrojone;czosnek,cebule ,marchew i seler.Zalac pomidorami w puszce(ja przecieram pomidory przez sitko)doprawic sola i pieprzem.Pozostawic na wonym ogniu do osiagniecia konsystencji sosu.
W zaroodpornym naczyniu ukladamy warstwe baklazana,szynki,pokrojana mozarelle,polewamy sosem pomidorowym.2ga warstwa z cukinia.Pzekladamy do zapelnienia naczynia,na wierzch polewamy sosem i posypujemy parmezanem.Piec w temp 180`C ok 25/30 min.Smacznego