Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8086
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 384
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8086
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 384
Składniki
Baklazana pokroic w plastry,cukinie przekroic na polowe i porozcinac wzdluz(dosc grubo).Tak przygotowane warzywa,grilowac z obu stron na karbowanej patelni bez tluszczu.
Osobno w garnku zeszklic na odrobinie oleju drobno pokrojone;czosnek,cebule ,marchew i seler.Zalac pomidorami w puszce(ja przecieram pomidory przez sitko)doprawic sola i pieprzem.Pozostawic na wonym ogniu do osiagniecia konsystencji sosu.
W zaroodpornym naczyniu ukladamy warstwe baklazana,szynki,pokrojana mozarelle,polewamy sosem pomidorowym.2ga warstwa z cukinia.Pzekladamy do zapelnienia naczynia,na wierzch polewamy sosem i posypujemy parmezanem.Piec w temp 180`C ok 25/30 min.Smacznego