Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta tarama w kanapkach"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118726
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8670
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3172
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2507
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118726
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8670
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3172
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2507
Składniki
Tosty pozbaw skórek, pokrój na małe kawałki, zalej odrobiną ciepłego mleka i odstaw do namoczenia na kilka minut. Lekko osącz.
Do osączonych tostów dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek oraz czerwony kawior. Całość zmiksuj na gładką pastę. Osobno wymieszaj oliwę z sokiem wyciśniętym z cytryny. Cały czas miksując, dodawaj do pasty. Dopraw do smaku solą.
Bułki przekrój na połówki. Umyj starannie kilka rzodkiewek, odetnij ogonki i korzonki. Rzodkiewki osusz, pokrój w plasterki. Kiełki opłucz i osusz na sicie. Bułki przekładaj pastą tarama oraz plasterkami rzodkiewek lub kiełkami.
czas ok. 15 min; porcja – 220 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety