Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z twarogiem i oliwkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5546
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1466
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5546
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1466
Składniki
20 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 5 porcji.
Pomidorki myję, osuszam. Kroję na połówki, usuwam środek z ziarnkami, resztę kroję w kostkę. Oliwki kroję w kostkę.
Twaróg mieszam z fetą. Dodaję pokrojone pomidorki i oliwki. Bazylię i natkę siekam, dodaję do twarogu. Całość doprawiam przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i mieszam.
Pastą smaruję kromki ciemnego pieczywa. Dekoruję plasterkami pomidorka i oliwek.
Oliwki, ser feta i bazylia nadają jej śródziemnomorski smak. Jadwiga Piekut z Żyrardowa
Jeśli pasta będzie za gęsta, spróbujmy dodać trochę śmietany 18 proc. lub jogurtu.Źródło: Kobieta i życie