Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z twarogiem i oliwkami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1310
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5839
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1310
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5839
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Składniki
20 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 5 porcji.
Pomidorki myję, osuszam. Kroję na połówki, usuwam środek z ziarnkami, resztę kroję w kostkę. Oliwki kroję w kostkę.
Twaróg mieszam z fetą. Dodaję pokrojone pomidorki i oliwki. Bazylię i natkę siekam, dodaję do twarogu. Całość doprawiam przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i mieszam.
Pastą smaruję kromki ciemnego pieczywa. Dekoruję plasterkami pomidorka i oliwek.
Oliwki, ser feta i bazylia nadają jej śródziemnomorski smak. Jadwiga Piekut z Żyrardowa
Jeśli pasta będzie za gęsta, spróbujmy dodać trochę śmietany 18 proc. lub jogurtu.Źródło: Kobieta i życie