Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta z twarogiem i oliwkami

Pasta z twarogiem i oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11053

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Pasta z twarogiem i oliwkami"

Składniki

  • 20 dag twarogu
  • 15 dag fety
  • 15 czarnych oliwek
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 pęczka bazylii
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • plasterki pomidorka i oliwek do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta z twarogiem i oliwkami

Przygotowanie

  1. 20 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 5 porcji.

  2. Pomidorki myję, osuszam. Kroję na połówki, usuwam środek z ziarnkami, resztę kroję w kostkę. Oliwki kroję w kostkę.

  3. Twaróg mieszam z fetą. Dodaję pokrojone pomidorki i oliwki. Bazylię i natkę siekam, dodaję do twarogu. Całość doprawiam przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i mieszam.

  4. Pastą smaruję kromki ciemnego pieczywa. Dekoruję plasterkami pomidorka i oliwek.

  5. Oliwki, ser feta i bazylia nadają jej śródziemnomorski smak. Jadwiga Piekut z Żyrardowa

  6. Jeśli pasta będzie za gęsta, spróbujmy dodać trochę śmietany 18 proc. lub jogurtu.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń