Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasterski przysmak z jagnięciną"
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 232
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 11
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 275
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 232
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 11
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 275
Składniki
Kapustę białą oczyść, opłucz, wytnij głąb, a resztę drobno poszatkuj. Włoszczyznę oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Jagnięcinę umyj, osusz i pokrój w niezbyt dużą kosteczkę. Kiełbasę natomiast potnij w większą kostkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso. Zrumień je ze wszystkich stron, przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmaż kiełbasę, a gdy zacznie robić się rumiana, dodaj cebulę. Smaż 3 min, dołóż włoszczyznę i poszatkowaną kapustę. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż 5 min, przełóż do garnka z mięsem.
Wlej 1,5 l gorącej wody, dołóż posiekaną kapustę kiszoną. Dołóż liście laurowe i ziele angielskie. Gdy woda zawrze, zmniejsz ogień, garnek przykryj i gotuj, aż mięso i kapusta będą miękkie. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, dodaj do gotowego kapuśniaku. Zupę rozlej do talerzy, posyp posiekaną natką.Źródło: Tina