Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasterski przysmak z jagnięciną"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11614
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8068
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1119
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11614
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8068
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1119
Składniki
Kapustę białą oczyść, opłucz, wytnij głąb, a resztę drobno poszatkuj. Włoszczyznę oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Jagnięcinę umyj, osusz i pokrój w niezbyt dużą kosteczkę. Kiełbasę natomiast potnij w większą kostkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso. Zrumień je ze wszystkich stron, przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmaż kiełbasę, a gdy zacznie robić się rumiana, dodaj cebulę. Smaż 3 min, dołóż włoszczyznę i poszatkowaną kapustę. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż 5 min, przełóż do garnka z mięsem.
Wlej 1,5 l gorącej wody, dołóż posiekaną kapustę kiszoną. Dołóż liście laurowe i ziele angielskie. Gdy woda zawrze, zmniejsz ogień, garnek przykryj i gotuj, aż mięso i kapusta będą miękkie. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, dodaj do gotowego kapuśniaku. Zupę rozlej do talerzy, posyp posiekaną natką.Źródło: Tina