Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z figami

Pasztet z figami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Pasztet z figami"

Składniki

  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 3 jajka
  • 3 figi
  • olej
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 5 łyżek białego wina
  • 4 jagody jałowca
  • gałka muszkatołowa
  • 2 gałązki tymianku
  • 2 gałązki szałwii
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet z figami

Przygotowanie

  1. Przyprawami obsyp opłukaną wątróbkę, oblej winem, odstaw na noc. Zmiksuj ją z boczkiem. Dodaj jajka, przyprawy, wyrób masę. Dodaj figi.

  2. Masę włóż do posmarowanej olejem formy. Piecz 2 godziny w temperaturze 180°C.

  3. CZAS: około 2,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń