Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z figami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Przyprawami obsyp opłukaną wątróbkę, oblej winem, odstaw na noc. Zmiksuj ją z boczkiem. Dodaj jajka, przyprawy, wyrób masę. Dodaj figi.
Masę włóż do posmarowanej olejem formy. Piecz 2 godziny w temperaturze 180°C.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień