Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pęczki fasolki szparagowej zawijane w boczek"
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 148
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 79
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 4937
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 148
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 79
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 4937
Składniki
Fasolkę umyj, odetnij końcówki i gotuj 6 minut. Odcedź i osusz. Szalotki obierz. Połowę z nich pokrój w kostkę, a drugą połowę przekrój na pół. Gruszki umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny i wstaw do formy wysmarowanej oliwą razem z połówkami szalotek.
Fasolkę podziel na 8 części. Każdą część zawiń dokładnie w plaster boczku i ułóż na gruszkach. Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 15 minut. Następnie zdejmij folię i piecz kolejne 15 minut.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i usmaż posiekaną szalotkę. Gotowe danie posyp usmażoną cebulką, solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14