Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest bardzo pyszna
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1065
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1014
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12922
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1065
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1014
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12922
Składniki
Golonki wytrybowane z kości ale ze skórą naszczyknąć roztworem z wody i soli peklującej. 3 łyżeczki na szklanke wody. naszczyknąć szczykawką i igłą z apteki. wsadzić do miski i zalać wodą ze solą (do smaku) dołożyć liść laurowy 2 szt. i ziela angielskiego 3 kulki odstawić do lodówki na 24 godziny.
Następnie golonki zwijamy sznurkiem spozywczym tak aby, przypominaly krztałt kólki. wlewamy wode do garka i dokładamy włoszczyznę jak do rosołu.Wsadzamy golonki i gotujemy na pół miękko. po ugotowaniu wyciągamy i czekamy aż ostygną.
Po ostygnięciu delikatnie posypujemy slodką papryką dla super koloru. ukladamy na blaszce do pieczenia i podlewamy piwem (pól butelki) . wstawiamy do piekarnika temperatura 200 stopni podlewając piwem co 20 minut. piec okolo póltora godzinki. polecam z ziemiaczkami pieczonymi.