Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest bardzo pyszna
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10546
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4572
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424413
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10546
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4572
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424413
Składniki
Golonki wytrybowane z kości ale ze skórą naszczyknąć roztworem z wody i soli peklującej. 3 łyżeczki na szklanke wody. naszczyknąć szczykawką i igłą z apteki. wsadzić do miski i zalać wodą ze solą (do smaku) dołożyć liść laurowy 2 szt. i ziela angielskiego 3 kulki odstawić do lodówki na 24 godziny.
Następnie golonki zwijamy sznurkiem spozywczym tak aby, przypominaly krztałt kólki. wlewamy wode do garka i dokładamy włoszczyznę jak do rosołu.Wsadzamy golonki i gotujemy na pół miękko. po ugotowaniu wyciągamy i czekamy aż ostygną.
Po ostygnięciu delikatnie posypujemy slodką papryką dla super koloru. ukladamy na blaszce do pieczenia i podlewamy piwem (pól butelki) . wstawiamy do piekarnika temperatura 200 stopni podlewając piwem co 20 minut. piec okolo póltora godzinki. polecam z ziemiaczkami pieczonymi.