Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest bardzo pyszna
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Golonki wytrybowane z kości ale ze skórą naszczyknąć roztworem z wody i soli peklującej. 3 łyżeczki na szklanke wody. naszczyknąć szczykawką i igłą z apteki. wsadzić do miski i zalać wodą ze solą (do smaku) dołożyć liść laurowy 2 szt. i ziela angielskiego 3 kulki odstawić do lodówki na 24 godziny.
Następnie golonki zwijamy sznurkiem spozywczym tak aby, przypominaly krztałt kólki. wlewamy wode do garka i dokładamy włoszczyznę jak do rosołu.Wsadzamy golonki i gotujemy na pół miękko. po ugotowaniu wyciągamy i czekamy aż ostygną.
Po ostygnięciu delikatnie posypujemy slodką papryką dla super koloru. ukladamy na blaszce do pieczenia i podlewamy piwem (pól butelki) . wstawiamy do piekarnika temperatura 200 stopni podlewając piwem co 20 minut. piec okolo póltora godzinki. polecam z ziemiaczkami pieczonymi.