Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSKONAŁE I SYCĄCE DANIE DLA CAŁEJ RODZINY I MIŁOŚNIKÓW WSZELKICH RODZAJÓW MAKARONU.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 966
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4583
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1231
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 966
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4583
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1231
Składniki
Makaron penne gotujemy w lekko osolonej wodzie i z odrobiną oliwy z oliwek wg przepisu na opakowaniu, w sposób al dente. Następnie odcedzamy, bez hartowania.
Pół główki czosnku obieramy, a następnie każdy ząbek kroimy na plasterki, cukinie kroimy w półplasterki.
Na lekko rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony czosnek, a następnie cukinie. Mieszamy i doprawiamy solą oraz chili lub pieprzem.
Gdy cukinia zmięknie i zmniejszy objętość wlewamy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.
Sos gotujemy do momentu połączenia się wszystkich składników, następnie dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy wedle upodobania.
Pozostałą 2 połowę główki czosnku obieramy i przez praskę wciskamy do sosu.
Następnie łączymy ugotowany makaron penne z sosem, dodajemy bazylię (można ja zastąpić także oregano), i nie wyłączając kuchenki dodajemy pokrojony w plasterki ser mozzarelle, tak aby się rozpuścił.
Smacznego!