Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z boczkiem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Pieczarki opłucz, odetnij ogonki i drobno je posiekaj. Kapelusze ułóż na kawałkach folii aluminiowej, oprósz solą. Posiekaj drobno umytą cukinię, paprykę oraz pomidor. Boczek pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wysmaż rumiane skwarki z boczku.
Dodaj posiekane ogonki pieczarek, cukinię i paprykę, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Połącz z posiekanym pomidorem i serem. Farsz dopraw solą oraz pieprzem. Napełnij kapelusze pieczarek. Owiń szczelnie folią. Grilluj 10-15 minut.
czas ok. 25 min; porcja – 140 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety