Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z boczkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15800
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15800
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Składniki
Pieczarki opłucz, odetnij ogonki i drobno je posiekaj. Kapelusze ułóż na kawałkach folii aluminiowej, oprósz solą. Posiekaj drobno umytą cukinię, paprykę oraz pomidor. Boczek pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wysmaż rumiane skwarki z boczku.
Dodaj posiekane ogonki pieczarek, cukinię i paprykę, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Połącz z posiekanym pomidorem i serem. Farsz dopraw solą oraz pieprzem. Napełnij kapelusze pieczarek. Owiń szczelnie folią. Grilluj 10-15 minut.
czas ok. 25 min; porcja – 140 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety