Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z boczkiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1553
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1268
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1553
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1268
Składniki
Pieczarki opłucz, odetnij ogonki i drobno je posiekaj. Kapelusze ułóż na kawałkach folii aluminiowej, oprósz solą. Posiekaj drobno umytą cukinię, paprykę oraz pomidor. Boczek pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wysmaż rumiane skwarki z boczku.
Dodaj posiekane ogonki pieczarek, cukinię i paprykę, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Połącz z posiekanym pomidorem i serem. Farsz dopraw solą oraz pieprzem. Napełnij kapelusze pieczarek. Owiń szczelnie folią. Grilluj 10-15 minut.
czas ok. 25 min; porcja – 140 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety