Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarkowa jak u mamy"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1005
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4632
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1279
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1005
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4632
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1279
Składniki
Włoszczyznę umyć, obrać. Mięso oczyścić, umyć i razem z warzywami włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy. Gotować ok. 45 minut, usuwając tworzącą się pianę. Wywar przecedzić. Warzywa oraz mięso pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, jeśli są duże – w paski. Cebulę obrać, posiekać. Razem usmażyć na rozgrzanym oleju na złoto, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. Dodać do zupy, wraz z pokrojonymi warzywami i mięsem, całość zagotować.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Śmietanę rozrobić z mąką, wlać do zupy, zagotować, przyprawić ostatecznie do smaku. Do zupy dodać makaron – najlepiej tuż przed podaniem, żeby nie namiękł. Posypać posiekaną zieleniną.Źródło: Twoje Imperium