Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarkowa jak u mamy"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Składniki
Włoszczyznę umyć, obrać. Mięso oczyścić, umyć i razem z warzywami włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy. Gotować ok. 45 minut, usuwając tworzącą się pianę. Wywar przecedzić. Warzywa oraz mięso pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, jeśli są duże – w paski. Cebulę obrać, posiekać. Razem usmażyć na rozgrzanym oleju na złoto, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. Dodać do zupy, wraz z pokrojonymi warzywami i mięsem, całość zagotować.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Śmietanę rozrobić z mąką, wlać do zupy, zagotować, przyprawić ostatecznie do smaku. Do zupy dodać makaron – najlepiej tuż przed podaniem, żeby nie namiękł. Posypać posiekaną zieleniną.Źródło: Twoje Imperium