Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarkowe naleśniki"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 728
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 256
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 445
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5448
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 728
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 256
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 445
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5448
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka, mleko, wodę i szczyptę soli. Zmiksuj całość na gładkie ciasto. Dodaj 3 łyżeczki oleju (lub roztopionego masła), starannie wymieszaj. Odstaw ciasto na około 30 min, aby zgęstniało.
Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pokrój w plasterki. Poszatkuj drobno obraną cebulę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zrumień. Dodaj pieczarki. Smaż, mieszając, około 5 minut. Dopraw solą oraz pieprzem.
Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem. Przewróć na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie ładnie zrumieniony i ścięty. Dosmaż, zdejmij z patelni.
Na każdym naleśniku ułóż po plasterku szynki (wieprzowej lub drobiowej) oraz żółtego sera (resztę sera zetrzyj na tarce o dużych oczkach). Nałóż przygotowany farsz, zwiń ruloniki. Naleśniki z farszem ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp resztą sera. Zapiekaj 5-8 minut.
porcji, czas ok. 50 min; porcja – 310 kcal, cena 1,80 zł.
Dodatek mineralnej wody gazowanej sprawia, że naleśniki są bardziej puszyste. Podobny efekt osiągniesz, wlewając do ciasta piwo. Nie dodawaj go jednak do naleśników na słodko.Źródło: Świat kobiety