Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35765
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6073
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35765
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6073
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj do mielonego mięsa. Połówki suszonych pomidorów osącz z zalewy. Potnij je w cienkie paseczki, dołóż do mięsnej masy.
Dodaj też jajka, tartą bułkę oraz parmezan. Masę przypraw suszonym rozmarynem i tymiankiem, gałką, słodką papryką oraz solą i pieprzem. Starannie wymieszaj.
Podłużną formę posmaruj tłuszczem. Nałóż do niej mięsną masę. Wierzch wygładź. Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C.
Piecz około 50 minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami oraz surówką z sezonowych warzyw.
na 6 porcji , : 70 min , Porcja: 340 kcal , Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj