Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 262
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 262
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13377
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj do mielonego mięsa. Połówki suszonych pomidorów osącz z zalewy. Potnij je w cienkie paseczki, dołóż do mięsnej masy.
Dodaj też jajka, tartą bułkę oraz parmezan. Masę przypraw suszonym rozmarynem i tymiankiem, gałką, słodką papryką oraz solą i pieprzem. Starannie wymieszaj.
Podłużną formę posmaruj tłuszczem. Nałóż do niej mięsną masę. Wierzch wygładź. Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C.
Piecz około 50 minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami oraz surówką z sezonowych warzyw.
na 6 porcji , : 70 min , Porcja: 340 kcal , Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj