Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły się komuś kotlety mielone to polecam moją pieczeń.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1526
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1915
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1526
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1915
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, czosnek zmiażdżyć. Mięso, namoczoną bułkę, czosnek, jajka, koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i czerwonym Delikatem. Masę przełożyć do wąskiej foremki i piec ok. 60 minut w 200 stopniach C.
Cebulę pokroić drobno, wymieszać ze śmietaną i papryką mieloną. Posmarować pieczeń 10 minut przed końcem pieczenia. Paprykę pokroić w kostkę i smażyć 10 minut na oliwie, podlać 1/2 szklanki wody, zagotować. 1/3 papryki zmiksować i wymieszać z resztą papryki. Doprawić solą, pieprzem , natką pietruszki i bazylią. Mięso kroić w plastry, podawać polane sosem z ziemniakami, ryżem, makaronem.