Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa glazurowana"
około 210 minut
Mięso opłukać, wytrzeć, skórę ponacinać w drobne romby. Potem mięso natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 3 i 1/2 godziny. Od czasu do czasu podlewać wodą (wlać w sumie około 250 ml) i sosem z dna brytfanki.
Dynię oczyścić z pestek i włókien, miąższ odciąć od skóry, pokroić w kostkę. Pory oczyścić pokroić w grubsze plasterki. Imbir obrać, posiekać. Bulion zagotować z octem i cukrem. Włożyć dynię, gotować 15 minut, odcedzić, ale wywar zachować.
Pory i ziarenka zielonego pieprzu dodać do mięsa około 20 minut przed końcem pieczenia, a 15 minut przed wyjęciem z piekarnika dołożyć także dynię. Całość podlać dyniowym wywarem. Warzywa oprószyć solą i pieprzem. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco
Danie poznane w Austrii - bardzo przypadło mi do gustu. Pieczona łopatka wiep...
Odsłon: 2261
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 85
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 302
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 85
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 302
Składniki
około 210 minut
Mięso opłukać, wytrzeć, skórę ponacinać w drobne romby. Potem mięso natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 3 i 1/2 godziny. Od czasu do czasu podlewać wodą (wlać w sumie około 250 ml) i sosem z dna brytfanki.
Dynię oczyścić z pestek i włókien, miąższ odciąć od skóry, pokroić w kostkę. Pory oczyścić pokroić w grubsze plasterki. Imbir obrać, posiekać. Bulion zagotować z octem i cukrem. Włożyć dynię, gotować 15 minut, odcedzić, ale wywar zachować.
Pory i ziarenka zielonego pieprzu dodać do mięsa około 20 minut przed końcem pieczenia, a 15 minut przed wyjęciem z piekarnika dołożyć także dynię. Całość podlać dyniowym wywarem. Warzywa oprószyć solą i pieprzem. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dania główne
Gołąbki w mojej odsłonie
Dania główne
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem
Gołąbki z kapusty włoskiej
Gołąbki z kapusty włoskiej mają swoich zwolenników i przeciwników. Z pewności...
Odsłon: 121
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dzisiaj wjeżdża przepis z którym muszę przyznać, trochę się cackałem. Miałem...
Odsłon: 503