Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa glazurowana"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
około 210 minut
Mięso opłukać, wytrzeć, skórę ponacinać w drobne romby. Potem mięso natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 3 i 1/2 godziny. Od czasu do czasu podlewać wodą (wlać w sumie około 250 ml) i sosem z dna brytfanki.
Dynię oczyścić z pestek i włókien, miąższ odciąć od skóry, pokroić w kostkę. Pory oczyścić pokroić w grubsze plasterki. Imbir obrać, posiekać. Bulion zagotować z octem i cukrem. Włożyć dynię, gotować 15 minut, odcedzić, ale wywar zachować.
Pory i ziarenka zielonego pieprzu dodać do mięsa około 20 minut przed końcem pieczenia, a 15 minut przed wyjęciem z piekarnika dołożyć także dynię. Całość podlać dyniowym wywarem. Warzywa oprószyć solą i pieprzem. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco