Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa glazurowana"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5375
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5263
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1765
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5375
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5263
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1765
Składniki
około 210 minut
Mięso opłukać, wytrzeć, skórę ponacinać w drobne romby. Potem mięso natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 3 i 1/2 godziny. Od czasu do czasu podlewać wodą (wlać w sumie około 250 ml) i sosem z dna brytfanki.
Dynię oczyścić z pestek i włókien, miąższ odciąć od skóry, pokroić w kostkę. Pory oczyścić pokroić w grubsze plasterki. Imbir obrać, posiekać. Bulion zagotować z octem i cukrem. Włożyć dynię, gotować 15 minut, odcedzić, ale wywar zachować.
Pory i ziarenka zielonego pieprzu dodać do mięsa około 20 minut przed końcem pieczenia, a 15 minut przed wyjęciem z piekarnika dołożyć także dynię. Całość podlać dyniowym wywarem. Warzywa oprószyć solą i pieprzem. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco