Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z indyka faszerowana grzybami"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1264
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 44
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1264
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 44
Składniki
W mięsie nożem wytnij głęboką i szeroką kieszeń. Wycięte mięso zmiel w maszynce. Filet natrzyj solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki.
Z pora usuń wierzchnie liście, umyj, pokrój w półtalarki. Umyte grzyby pokrój w plasterki. Chleb pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć chleb, mieszając usmaż na złoty kolor. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć por, mieszając smaż ok. 5 min. Następnie dodaj pokrojone grzyby oraz tymianek. Smaż aż odparuje cały płyn.
Do wystudzonych grzybów dodaj podsmażony chleb, mielone mięso oraz kiełbasę (bez skórki), wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Nadzieniem wypełnij kieszeń w mięsie.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Polej z wierzchu 1 łyżką oleju, wlej bulion oraz wino. Piecz ok. 55 minut w temperaturze 180°C. Płyn z pieczeni przecedź przez sitko. Gotuj ok. 5 min aż zredukuje swą objętość. Dodaj mąkę wymieszaną z 2 łyżkami wody. Gotuj jeszcze ok. 3 min aż sos zgęstnieje. Dopraw solą oraz pieprzem.
90 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie