Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z indyka faszerowana grzybami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
W mięsie nożem wytnij głęboką i szeroką kieszeń. Wycięte mięso zmiel w maszynce. Filet natrzyj solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki.
Z pora usuń wierzchnie liście, umyj, pokrój w półtalarki. Umyte grzyby pokrój w plasterki. Chleb pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć chleb, mieszając usmaż na złoty kolor. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć por, mieszając smaż ok. 5 min. Następnie dodaj pokrojone grzyby oraz tymianek. Smaż aż odparuje cały płyn.
Do wystudzonych grzybów dodaj podsmażony chleb, mielone mięso oraz kiełbasę (bez skórki), wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Nadzieniem wypełnij kieszeń w mięsie.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Polej z wierzchu 1 łyżką oleju, wlej bulion oraz wino. Piecz ok. 55 minut w temperaturze 180°C. Płyn z pieczeni przecedź przez sitko. Gotuj ok. 5 min aż zredukuje swą objętość. Dodaj mąkę wymieszaną z 2 łyżkami wody. Gotuj jeszcze ok. 3 min aż sos zgęstnieje. Dopraw solą oraz pieprzem.
90 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie