Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z indyka faszerowana grzybami"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22430
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14479
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4475
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43605
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 561
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 536
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22430
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14479
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4475
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43605
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 561
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 536
Składniki
W mięsie nożem wytnij głęboką i szeroką kieszeń. Wycięte mięso zmiel w maszynce. Filet natrzyj solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki.
Z pora usuń wierzchnie liście, umyj, pokrój w półtalarki. Umyte grzyby pokrój w plasterki. Chleb pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć chleb, mieszając usmaż na złoty kolor. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć por, mieszając smaż ok. 5 min. Następnie dodaj pokrojone grzyby oraz tymianek. Smaż aż odparuje cały płyn.
Do wystudzonych grzybów dodaj podsmażony chleb, mielone mięso oraz kiełbasę (bez skórki), wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Nadzieniem wypełnij kieszeń w mięsie.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Polej z wierzchu 1 łyżką oleju, wlej bulion oraz wino. Piecz ok. 55 minut w temperaturze 180°C. Płyn z pieczeni przecedź przez sitko. Gotuj ok. 5 min aż zredukuje swą objętość. Dodaj mąkę wymieszaną z 2 łyżkami wody. Gotuj jeszcze ok. 3 min aż sos zgęstnieje. Dopraw solą oraz pieprzem.
90 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie