Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z indyka faszerowana grzybami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414569
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414569
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Składniki
W mięsie nożem wytnij głęboką i szeroką kieszeń. Wycięte mięso zmiel w maszynce. Filet natrzyj solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki.
Z pora usuń wierzchnie liście, umyj, pokrój w półtalarki. Umyte grzyby pokrój w plasterki. Chleb pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć chleb, mieszając usmaż na złoty kolor. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć por, mieszając smaż ok. 5 min. Następnie dodaj pokrojone grzyby oraz tymianek. Smaż aż odparuje cały płyn.
Do wystudzonych grzybów dodaj podsmażony chleb, mielone mięso oraz kiełbasę (bez skórki), wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Nadzieniem wypełnij kieszeń w mięsie.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Polej z wierzchu 1 łyżką oleju, wlej bulion oraz wino. Piecz ok. 55 minut w temperaturze 180°C. Płyn z pieczeni przecedź przez sitko. Gotuj ok. 5 min aż zredukuje swą objętość. Dodaj mąkę wymieszaną z 2 łyżkami wody. Gotuj jeszcze ok. 3 min aż sos zgęstnieje. Dopraw solą oraz pieprzem.
90 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie