Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z rumianą skorupką"
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 1911
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 696
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3767
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 1911
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 696
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3767
Składniki
Karkówkę opłucz, wytrzyj do sucha. Wierzch ponacinaj w drobną kratkę. Posyp solą oraz pieprzem. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Ułóż karkówkę w brytfance. Podlej odrobiną wody. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 200 st. Piecz ok. 2 godzin i 15 minut. W czasie pieczenia mięso co jakiś czas smaruj posoloną wodą. Dzięki temu skórka będzie wyjątkowo chrupiąca i rumiana.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Plasterki ananasa osącz z zalewy, pokrój na kawałeczki. Rozdrobnione wymieszaj z brązowym cukrem oraz keczupem. Ew. posól do smaku. Upieczoną karkówkę podawaj z sosem słodko-pikantnym. Danie udekoruj świeżymi ziołami oraz plasterkami jabłek.Źródło: Tina