Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z rumianą skorupką"
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54212
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 543
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5568
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54212
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 543
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5568
 
         
        Składniki
Karkówkę opłucz, wytrzyj do sucha. Wierzch ponacinaj w drobną kratkę. Posyp solą oraz pieprzem. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Ułóż karkówkę w brytfance. Podlej odrobiną wody. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 200 st. Piecz ok. 2 godzin i 15 minut. W czasie pieczenia mięso co jakiś czas smaruj posoloną wodą. Dzięki temu skórka będzie wyjątkowo chrupiąca i rumiana.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Plasterki ananasa osącz z zalewy, pokrój na kawałeczki. Rozdrobnione wymieszaj z brązowym cukrem oraz keczupem. Ew. posól do smaku. Upieczoną karkówkę podawaj z sosem słodko-pikantnym. Danie udekoruj świeżymi ziołami oraz plasterkami jabłek.Źródło: Tina