Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z rumianą skorupką"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94013
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2760
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3554
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94013
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2760
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3554
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Karkówkę opłucz, wytrzyj do sucha. Wierzch ponacinaj w drobną kratkę. Posyp solą oraz pieprzem. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Ułóż karkówkę w brytfance. Podlej odrobiną wody. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 200 st. Piecz ok. 2 godzin i 15 minut. W czasie pieczenia mięso co jakiś czas smaruj posoloną wodą. Dzięki temu skórka będzie wyjątkowo chrupiąca i rumiana.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Plasterki ananasa osącz z zalewy, pokrój na kawałeczki. Rozdrobnione wymieszaj z brązowym cukrem oraz keczupem. Ew. posól do smaku. Upieczoną karkówkę podawaj z sosem słodko-pikantnym. Danie udekoruj świeżymi ziołami oraz plasterkami jabłek.Źródło: Tina