Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona panga z pomarańczą i śliwką

Pieczona panga z pomarańczą i śliwką

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 248

Dodano:

Odsłon: 164

Smak pomarańczy bardzo mi pasuje na zbliżające się święta,tym razem upiekłam je z ryba:) żeby było jeszcze pyszniej śliwka suszona myśle że pasują ziemniaczki o lekko ostrym smaku co razem tworzy niezła wyżerke

Składniki

  • Panga
  • pomarańcza 1 szt.
  • śliwka 4 szt.(ja dodałam słodka z puszki)
  • Ziemniaki
  • śmietana słodka
  • przyprawy(rozmaryn,bazylia,papryczka,pieprz i sól)
  • 3 łyzeczki oliwy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczona panga z pomarańczą i śliwką

Przygotowanie

  1. Układamy na naczyniu żaroodpornym pokrojoną w plastry pomarańczę, poczym rybę panga a na niej pokrojone śliwki

  2. Mieszamy śmietanę z przyprawami
    ( na rybę sypiemy lekko pierz i sól żeby nie przesadzić)
    poczym wylewamy na rybę i odstawiamy do lodówki na około 3 do 4 godzin żeby ładnie przepachniało :)

  3. Skrobiemy zimniaki i kroimy w kosteczki,przyprawiamy według uznania i mieszamy z oliwa i również ląduja w lodowce:)

  4. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy
    smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń