Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone kabaczki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 283
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 283
Składniki
60 min • Porcja 430 kcal • Przepis na 2 porcje
Kabaczki kroję wzdłuż na połowę, usuwam nasionka.
Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie. Cebulę kroję w kostkę, rumienię na oleju. Dodaję do niej mięso i przesmażam. Podlewam winem, doprawiam solą i pieprzem. Duszę ok. 10 minut.
Mięso łączę z ryżem, jajkiem, połową sera i natką. Kabaczki napełniam farszem, układam w żaroodpornym naczyniu, podlewam wodą.
Przykrywam naczynie i piekę 45 min w temp. 190°C. 15 min przed końcem pieczenia posypuję serem.
<strong> Anna Sikorska z Suwałk</strong>Źródło: Kobieta i życie