Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone kabaczki"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Składniki
60 min • Porcja 430 kcal • Przepis na 2 porcje
Kabaczki kroję wzdłuż na połowę, usuwam nasionka.
Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie. Cebulę kroję w kostkę, rumienię na oleju. Dodaję do niej mięso i przesmażam. Podlewam winem, doprawiam solą i pieprzem. Duszę ok. 10 minut.
Mięso łączę z ryżem, jajkiem, połową sera i natką. Kabaczki napełniam farszem, układam w żaroodpornym naczyniu, podlewam wodą.
Przykrywam naczynie i piekę 45 min w temp. 190°C. 15 min przed końcem pieczenia posypuję serem.
<strong> Anna Sikorska z Suwałk</strong>Źródło: Kobieta i życie