Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone pierogi"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Obraną cebulę poszatkuj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, krótko przesmaż. Dodaj pieczarki. Smaż razem, mieszając, 8-10 minut.
Zawartość patelni połącz ze śmietaną. Dodaj pokrojoną na kawałki lub startą na tarce mozzarellę. Ogrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem oraz keczupem.
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Dodaj jajko i tyle ciepłej wody (ok. szklanki), by powstało zwarte i elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na placek. Dużym kubkiem wykrawaj krążki.
Układaj na nich porcje farszu, formuj duże pierogi. Wrzucaj na wrzątek. Po ugotowaniu osącz. W rondlu rozgrzej olej. Wrzuć pierogi, smaż na złoty kolor. Osącz. Podawaj z sałatą i pomidorami.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 1,50 zł.
Tradycyjne pierogi z mąki i oleju przed smażeniem musisz ugotować. Nie dotyczy to jednak ciasta drożdżowego. Półkruche pierożki możesz natomiast piec na blasze w piekarniku.Źródło: Świat kobiety