Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone pierogi"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Obraną cebulę poszatkuj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, krótko przesmaż. Dodaj pieczarki. Smaż razem, mieszając, 8-10 minut.
Zawartość patelni połącz ze śmietaną. Dodaj pokrojoną na kawałki lub startą na tarce mozzarellę. Ogrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem oraz keczupem.
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Dodaj jajko i tyle ciepłej wody (ok. szklanki), by powstało zwarte i elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na placek. Dużym kubkiem wykrawaj krążki.
Układaj na nich porcje farszu, formuj duże pierogi. Wrzucaj na wrzątek. Po ugotowaniu osącz. W rondlu rozgrzej olej. Wrzuć pierogi, smaż na złoty kolor. Osącz. Podawaj z sałatą i pomidorami.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 1,50 zł.
Tradycyjne pierogi z mąki i oleju przed smażeniem musisz ugotować. Nie dotyczy to jednak ciasta drożdżowego. Półkruche pierożki możesz natomiast piec na blasze w piekarniku.Źródło: Świat kobiety