Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone pierogi"
Potrawka z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań z dzieciństwa, często pro...
Odsłon: 3635
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 93
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 397
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 93
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 397
Składniki
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Obraną cebulę poszatkuj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, krótko przesmaż. Dodaj pieczarki. Smaż razem, mieszając, 8-10 minut.
Zawartość patelni połącz ze śmietaną. Dodaj pokrojoną na kawałki lub startą na tarce mozzarellę. Ogrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem oraz keczupem.
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Dodaj jajko i tyle ciepłej wody (ok. szklanki), by powstało zwarte i elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na placek. Dużym kubkiem wykrawaj krążki.
Układaj na nich porcje farszu, formuj duże pierogi. Wrzucaj na wrzątek. Po ugotowaniu osącz. W rondlu rozgrzej olej. Wrzuć pierogi, smaż na złoty kolor. Osącz. Podawaj z sałatą i pomidorami.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 1,50 zł.
Tradycyjne pierogi z mąki i oleju przed smażeniem musisz ugotować. Nie dotyczy to jednak ciasta drożdżowego. Półkruche pierożki możesz natomiast piec na blasze w piekarniku.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Dania główne
Steki wieprzowe z pieczarkami
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Dania główne
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozp...
Odsłon: 41
Steki wieprzowe z pieczarkami
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 93