Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone przekładańce z ziemnaków"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1131
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5664
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8762
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18161
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1131
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5664
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8762
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18161
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Na wszystkich co pół centymetra porób nacięcia do 3/4 głębokości ziemniaka.
Kiełbasę lub salami pokrój w plasterki, a następnie powkładaj je w kieszonki w ziemniakach. Posyp solą, pieprzem, ziołami i posmaruj tłuszczem.
Piecz ok. 45 min nakryte papierem do pieczenia w 180°C. Przed końcem pieczenia zdejmij papier, aby ziemniaki się zarumieniły. Podawaj ze świeżymi warzywami. Możesz przygotować do nich sos ze śmietany i czosnku.Źródło: Takie jest życie