Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone przekładańce z ziemnaków"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1923
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1612
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2557
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1923
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1612
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2557
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Na wszystkich co pół centymetra porób nacięcia do 3/4 głębokości ziemniaka.
Kiełbasę lub salami pokrój w plasterki, a następnie powkładaj je w kieszonki w ziemniakach. Posyp solą, pieprzem, ziołami i posmaruj tłuszczem.
Piecz ok. 45 min nakryte papierem do pieczenia w 180°C. Przed końcem pieczenia zdejmij papier, aby ziemniaki się zarumieniły. Podawaj ze świeżymi warzywami. Możesz przygotować do nich sos ze śmietany i czosnku.Źródło: Takie jest życie