Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ziemniaki obieram, kroję w plastry i gotuję 3 minuty. Odcedzam. Cebulę obieram i z czosnkiem drobno siekam. Pieczarki kroję w plastry, a kurczaka w kostkę.
Na oliwie podsmażam cebulę z czosnkiem. Dodaję pieczarki i smażę, aż odparują one wodę. Kurczaka smażę osobno do lekkiego zrumienienia. Pod koniec wsypuję majeranek i paprykę. Dodaję do niego pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem. Sos sojowy łączę z mąką i 2 łyżkami wody. Wlewam do kurczaka i duszę chwilę.
Przekładam do naczynia żaroodpornego. Posypuję parmezanem, a na górze układam plastry ziemniaków i świeży rozmaryn. Piekę 30 minut w 190 st. C.