Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2270
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3333
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1383
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2270
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3333
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1383
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Ziemniaki obieram, kroję w plastry i gotuję 3 minuty. Odcedzam. Cebulę obieram i z czosnkiem drobno siekam. Pieczarki kroję w plastry, a kurczaka w kostkę.
Na oliwie podsmażam cebulę z czosnkiem. Dodaję pieczarki i smażę, aż odparują one wodę. Kurczaka smażę osobno do lekkiego zrumienienia. Pod koniec wsypuję majeranek i paprykę. Dodaję do niego pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem. Sos sojowy łączę z mąką i 2 łyżkami wody. Wlewam do kurczaka i duszę chwilę.
Przekładam do naczynia żaroodpornego. Posypuję parmezanem, a na górze układam plastry ziemniaków i świeży rozmaryn. Piekę 30 minut w 190 st. C.