Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tania przekąska
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2761
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 19
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 372
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2761
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 19
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 372
Składniki
PIekarnik nagrzac do 200st.Ziemniaki dokładnie umyc nakłuc widelcem i pojedynczo zawinąc w folie.Piec na ruszcie 50 min,po czym wyjąc i odstawi do ostygnięcia.Kurczaka oczyscic,mięso pokroic w drobną kostkę.Ziemniaki przekroic na pół i wydrążyc pozostawiając brzegi ok.1cm.100g kwaśnej śmietany wymieszac z majonezem musztardą i koncentratem pomidorowym.Dodac mieso z kurczaka,polowe miążu z ziemniakow i ser.Polowki ziemniakow napelnic nadzieniem ,ylozyc na blasze wylozona folia i piec 25min w goracym piekarniku.Pomidory z puszki wymieszac z chili oraz oliwą i przyprawic solą.Natke koledry grubo posiekac Każdą polówkę przybrac resztą śmietany,sosem pomidorowym i kolędrą.