Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony indyk w galarecie"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 916
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 209
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2652
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 916
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 209
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2652
Składniki
Indyka pokrój w centymetrowe plastry. Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty, a na nich pokrojone mięso. Na każdym kawałku mięsa ułóż pokrojone na cząstki owoce. Żelatynę wymieszaj z zimnym rosołem.
Odstaw na godzinę, aby spęczniała i wlej wino. Gotuj, aż żelatyna się rozpuści. Przypraw cukrem i solą. Odstaw do wystudzenia. Następnie zalej kurczaka i owoce zalewą z żelatyny. Odstaw do lodówki na 3 godziny, aż galareta zgęstnieje. Danie najlepiej podawać z odrobiną octu i pieczywem czosnkowym.Źródło: Na żywo