Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony indyk w galarecie"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9953
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2581
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1719
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 644
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3831
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9953
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2581
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1719
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 644
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3831
Składniki
Indyka pokrój w centymetrowe plastry. Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty, a na nich pokrojone mięso. Na każdym kawałku mięsa ułóż pokrojone na cząstki owoce. Żelatynę wymieszaj z zimnym rosołem.
Odstaw na godzinę, aby spęczniała i wlej wino. Gotuj, aż żelatyna się rozpuści. Przypraw cukrem i solą. Odstaw do wystudzenia. Następnie zalej kurczaka i owoce zalewą z żelatyny. Odstaw do lodówki na 3 godziny, aż galareta zgęstnieje. Danie najlepiej podawać z odrobiną octu i pieczywem czosnkowym.Źródło: Na żywo