Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki , soczysty kurczak bez grama tłuszczu !
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1154
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5876
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1154
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5876
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy , odsączamy papierowym ręczniczkiem.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy brytwankę , doprawiamy kurczaka po kolei : wyciskamy czosnek , dodajemy resztę przypraw , wcieramy w kurczaka.
Tak doprawionego kurczaka najlepiej zostawić na noc w lodówce , jeżeli nie mamy takiej możliwości nic się nie dzieje , wkładamy od razu do piekarnika.
Butelkę z piwem dokładnie oczyscić , zdjąć etykiety. Nabic kurczaka na butelkę , otworzyć butelkę.
Wsadzamy kurczaka do piekarnika. Pieczemy ok. 2 godziny raz na jakis czas mieszając słomką piwo , żeby wylało się na kurczaka.