Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki , soczysty kurczak bez grama tłuszczu !
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy , odsączamy papierowym ręczniczkiem.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy brytwankę , doprawiamy kurczaka po kolei : wyciskamy czosnek , dodajemy resztę przypraw , wcieramy w kurczaka.
Tak doprawionego kurczaka najlepiej zostawić na noc w lodówce , jeżeli nie mamy takiej możliwości nic się nie dzieje , wkładamy od razu do piekarnika.
Butelkę z piwem dokładnie oczyscić , zdjąć etykiety. Nabic kurczaka na butelkę , otworzyć butelkę.
Wsadzamy kurczaka do piekarnika. Pieczemy ok. 2 godziny raz na jakis czas mieszając słomką piwo , żeby wylało się na kurczaka.