Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki , soczysty kurczak bez grama tłuszczu !
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3002
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3002
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy , odsączamy papierowym ręczniczkiem.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy brytwankę , doprawiamy kurczaka po kolei : wyciskamy czosnek , dodajemy resztę przypraw , wcieramy w kurczaka.
Tak doprawionego kurczaka najlepiej zostawić na noc w lodówce , jeżeli nie mamy takiej możliwości nic się nie dzieje , wkładamy od razu do piekarnika.
Butelkę z piwem dokładnie oczyscić , zdjąć etykiety. Nabic kurczaka na butelkę , otworzyć butelkę.
Wsadzamy kurczaka do piekarnika. Pieczemy ok. 2 godziny raz na jakis czas mieszając słomką piwo , żeby wylało się na kurczaka.