Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony łosoś z salsą awokado"
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 576
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 274
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 576
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 274
Składniki
Dzwonka łososia opłucz starannie, osusz. Ułóż w większej misce. Posyp 1-2 łyżkami marynowanego zielonego pieprzu, skrop zalewą ze słoiczka oraz oliwą (lub olejem), przemieszaj. Odstaw pod przykryciem na kilkadziesiąt minut.
Po tym czasie wyjmij dzwonka łososia z marynaty, posyp grubo utłuczonym kolorowym pieprzem. Ułóż na tackach grillowych i piecz po ok. 10 min z każdej strony.
W tym czasie przygotuj salsę. Awokado umyj, usuń pestkę, obierz ze skórki. Miąższ pokrój w kostkę, skrop sokiem z limonki. Wymieszaj z pokrojonymi pomidorami oraz 2-3 ząbkami czosnku. Polej oliwą, dopraw solą i pieprzem. Podawaj do ryby.
czas ok. 30 min; porcja – 340 kcal, cena 5,60 złŹródło: Świat kobiety