Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe i łatwe do przygotowania danie
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 783
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17628
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 783
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17628
Składniki
Do mąki dodajemy drożdże z cukrem rozpuszczone w ciepłym mleku, potem dodajemy jajko i olej i wyrabiamy. Następnie ciasto trzeba rozwałkowac lecz tak żeby nie było zbyt cienkie. Wykrawamy placki wielkości małej miseczki, nakładamy farsz i formujemy pierogi.Pieczemy w głebokim i gorącym oleju, gdy się zrumienią z jednej strony to przewracamy na drugą. FARSZ: Pieczarki kroimy w kostkę, dusimy,przyprawiamy wg upodobań i gdy troszkę przestygna mieszamy z żółtym serem