Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników chińszczyzny, i nie tylko. W wersji rybnej zamiast mięsa z krewetkami. Z tej ilości składników wyszło mi 50 pierogów.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6941
Polecam.
Odsłon: 103
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5230
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2307
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6941
Polecam.
Odsłon: 103
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5230
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2307
Składniki
Przygotować ciasto. Na środek maki wlać wodę i sòl. Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę.
Marchew i cebule pokroić w drobna kostkę. Kapustę cienko poszatkować.
Wszystkie składniki; marchew, cebule, kapustę i mięso wymieszać z sosem sojowym, przykryć i odstawić do lodówki na 30 min.
Ciasto rozwałkować do 2-3 mm i wyciąć krążki około 8 centymetrowe. Na środek położyć farsz i zamknąć w półksiężyc. teraz zrobić zgięcia w kształcie litery "S" wzdłuż całego zamknięcia pieroga.
Pierogi włożyć do specjalnego garnka do gotowania na parze i gotować jakieś 15-20 min (w zależności od grubości ciasta). Podawać z sosem sojowym. Smacznego!