Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi chińskie na parze

Pierogi chińskie na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 73

Dodano:

Odsłon: 22656

Dla miłośników chińszczyzny, i nie tylko. W wersji rybnej zamiast mięsa z krewetkami. Z tej ilości składników wyszło mi 50 pierogów.

Składniki

  • Na ciasto:
  • 450 wody
  • szczypta soli
  • 900 g mąki
  • Farsz:
  • 400 g mięsa mielonego (wieprzowe)
  • 200 g marchewki
  • 200 g cebuli
  • 200 g kapusty chińskiej ( ja użyłam Kapuste warzywna włoska)
  • 8-10 łyżek sosu sojowego
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierogi chińskie na parze

Przygotowanie

  1. Przygotować ciasto. Na środek maki wlać wodę i sòl. Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę.

  2. Marchew i cebule pokroić w drobna kostkę. Kapustę cienko poszatkować.

  3. Wszystkie składniki; marchew, cebule, kapustę i mięso wymieszać z sosem sojowym, przykryć i odstawić do lodówki na 30 min.

  4. Ciasto rozwałkować do 2-3 mm i wyciąć krążki około 8 centymetrowe. Na środek położyć farsz i zamknąć w półksiężyc. teraz zrobić zgięcia w kształcie litery "S" wzdłuż całego zamknięcia pieroga.

  5. Pierogi włożyć do specjalnego garnka do gotowania na parze i gotować jakieś 15-20 min (w zależności od grubości ciasta). Podawać z sosem sojowym. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń