Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników chińszczyzny, i nie tylko. W wersji rybnej zamiast mięsa z krewetkami. Z tej ilości składników wyszło mi 50 pierogów.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21636
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21636
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Przygotować ciasto. Na środek maki wlać wodę i sòl. Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę.
Marchew i cebule pokroić w drobna kostkę. Kapustę cienko poszatkować.
Wszystkie składniki; marchew, cebule, kapustę i mięso wymieszać z sosem sojowym, przykryć i odstawić do lodówki na 30 min.
Ciasto rozwałkować do 2-3 mm i wyciąć krążki około 8 centymetrowe. Na środek położyć farsz i zamknąć w półksiężyc. teraz zrobić zgięcia w kształcie litery "S" wzdłuż całego zamknięcia pieroga.
Pierogi włożyć do specjalnego garnka do gotowania na parze i gotować jakieś 15-20 min (w zależności od grubości ciasta). Podawać z sosem sojowym. Smacznego!