Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moim pierogom jeszcze nikt sie nieodparł są tak dobre jak pszepisy waszych ulubionych babć;-)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4421
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423995
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4421
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423995
Składniki
pierwszym etapem jest zrobienie farszu; ugotowanie ziemniaków z odrobina soli,nastepnie cebule kroimy i smazymy na patelni na złocisty kolor.po odcedzenu ziemniaków dajemy cebulke i cały ser.razem wszystko mieszamy i dodajemy pszyprawy do smaku .
kolejny etap to ciasto;dajemy make jajko i wode odrobine soli do smaku wszysko razem mieszamy rekoma casto musi sie odrobine kleic aby można było pszylepić uszka .sypiemy troszke mąki na blat aby ciasto sie niepszyklejało gotowe ciasto robimy w rulonik i kromy po 2-3 cm ,kazdy kawałek wałkujemy i wkładamy do środka farsz a nastepnie pszyklejamy jego końcówkami gotowe pierogi gotujemy w gotujacej wodzie przez 1-2 minut -jak odpłyna do góry. na koniec smazymy boczek lub smalec i polewamy na gotowe pierogi...mmmmm....