Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moim pierogom jeszcze nikt sie nieodparł są tak dobre jak pszepisy waszych ulubionych babć;-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
pierwszym etapem jest zrobienie farszu; ugotowanie ziemniaków z odrobina soli,nastepnie cebule kroimy i smazymy na patelni na złocisty kolor.po odcedzenu ziemniaków dajemy cebulke i cały ser.razem wszystko mieszamy i dodajemy pszyprawy do smaku .
kolejny etap to ciasto;dajemy make jajko i wode odrobine soli do smaku wszysko razem mieszamy rekoma casto musi sie odrobine kleic aby można było pszylepić uszka .sypiemy troszke mąki na blat aby ciasto sie niepszyklejało gotowe ciasto robimy w rulonik i kromy po 2-3 cm ,kazdy kawałek wałkujemy i wkładamy do środka farsz a nastepnie pszyklejamy jego końcówkami gotowe pierogi gotujemy w gotujacej wodzie przez 1-2 minut -jak odpłyna do góry. na koniec smazymy boczek lub smalec i polewamy na gotowe pierogi...mmmmm....