Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moim pierogom jeszcze nikt sie nieodparł są tak dobre jak pszepisy waszych ulubionych babć;-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20886
Składniki
pierwszym etapem jest zrobienie farszu; ugotowanie ziemniaków z odrobina soli,nastepnie cebule kroimy i smazymy na patelni na złocisty kolor.po odcedzenu ziemniaków dajemy cebulke i cały ser.razem wszystko mieszamy i dodajemy pszyprawy do smaku .
kolejny etap to ciasto;dajemy make jajko i wode odrobine soli do smaku wszysko razem mieszamy rekoma casto musi sie odrobine kleic aby można było pszylepić uszka .sypiemy troszke mąki na blat aby ciasto sie niepszyklejało gotowe ciasto robimy w rulonik i kromy po 2-3 cm ,kazdy kawałek wałkujemy i wkładamy do środka farsz a nastepnie pszyklejamy jego końcówkami gotowe pierogi gotujemy w gotujacej wodzie przez 1-2 minut -jak odpłyna do góry. na koniec smazymy boczek lub smalec i polewamy na gotowe pierogi...mmmmm....