Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moim pierogom jeszcze nikt sie nieodparł są tak dobre jak pszepisy waszych ulubionych babć;-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12093
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12772
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4232
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12093
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12772
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4232
Składniki
pierwszym etapem jest zrobienie farszu; ugotowanie ziemniaków z odrobina soli,nastepnie cebule kroimy i smazymy na patelni na złocisty kolor.po odcedzenu ziemniaków dajemy cebulke i cały ser.razem wszystko mieszamy i dodajemy pszyprawy do smaku .
kolejny etap to ciasto;dajemy make jajko i wode odrobine soli do smaku wszysko razem mieszamy rekoma casto musi sie odrobine kleic aby można było pszylepić uszka .sypiemy troszke mąki na blat aby ciasto sie niepszyklejało gotowe ciasto robimy w rulonik i kromy po 2-3 cm ,kazdy kawałek wałkujemy i wkładamy do środka farsz a nastepnie pszyklejamy jego końcówkami gotowe pierogi gotujemy w gotujacej wodzie przez 1-2 minut -jak odpłyna do góry. na koniec smazymy boczek lub smalec i polewamy na gotowe pierogi...mmmmm....