Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6834
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8568
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 184
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1168
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6834
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8568
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 184
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1168
Składniki
FARSZ: Drobno pokrojoną cebulę należy zeszklić na maśle lub oliwie, doprawiając wegetą. Mieszamy z pozostałymi składnikami na farsz, mielimy w maszynce do mięsa i przyprawiamy na ostro. Na koniec dodajemy żółtko jajka. CIASTO: Składniki na ciasto zalewamy wrzątkiem i mieszamy drewnianą łyżką. Wyrabiamy je do momentu, aż zrobi się elastyczne. Na blacie rozwałkowujemy je na grubość ok 2 mm. Jeśli klei się do blatu - podsypujemy je delikatnie mąką. Z rozwałkowanego ciasto wycinamy szklanką kółka, układamy farsz i mocno sklejamy brzegi. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy około 5-8 minut., dopóki nie wypłyną na wierzch. Można podawać z zrumienionym boczkiem, cebulą, posypać zieleniną lub podawać z surówką. Smacznego! Smacznego!