Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa pierogi
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3841
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3841
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Składniki
Ciasto : Mąkę , sól, zalać 3/4 szkl. wrzącej wody zamieszać drewnianą łyżką (bardzo ważne ), odstawić na 15 minut. Po 15 minutach zagnieść ciasto , powinno być plastyczne ( w razie konieczności dodać wody letniej ). Odstawić na 15 minut .
W tym czasie zrobić farsz : Przeciśnięte przez praskę ziemniaki wymieszać z rozkruszonym białym serem, oraz podsmażoną na złoto cebulą, dodać pieprz, sól , kaszkę manną, wymieszać.
Ciasto rozwałkować na stolnicy , wyciąć kółka szklanką , nakładać farsz, sklejać pierogi. Zagotować wodę z 1 łyżką oleju i solą , wrzucać pierogi, gotować 5 minut od momentu wypłynięcia . Wyjąć , zahartować zimną wodą . Podawać posypane prażoną cebulką. Smacznego