Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa pierogi
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16449
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5287
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16449
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5287
Składniki
Ciasto : Mąkę , sól, zalać 3/4 szkl. wrzącej wody zamieszać drewnianą łyżką (bardzo ważne ), odstawić na 15 minut. Po 15 minutach zagnieść ciasto , powinno być plastyczne ( w razie konieczności dodać wody letniej ). Odstawić na 15 minut .
W tym czasie zrobić farsz : Przeciśnięte przez praskę ziemniaki wymieszać z rozkruszonym białym serem, oraz podsmażoną na złoto cebulą, dodać pieprz, sól , kaszkę manną, wymieszać.
Ciasto rozwałkować na stolnicy , wyciąć kółka szklanką , nakładać farsz, sklejać pierogi. Zagotować wodę z 1 łyżką oleju i solą , wrzucać pierogi, gotować 5 minut od momentu wypłynięcia . Wyjąć , zahartować zimną wodą . Podawać posypane prażoną cebulką. Smacznego