Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa pierogi
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto : Mąkę , sól, zalać 3/4 szkl. wrzącej wody zamieszać drewnianą łyżką (bardzo ważne ), odstawić na 15 minut. Po 15 minutach zagnieść ciasto , powinno być plastyczne ( w razie konieczności dodać wody letniej ). Odstawić na 15 minut .
W tym czasie zrobić farsz : Przeciśnięte przez praskę ziemniaki wymieszać z rozkruszonym białym serem, oraz podsmażoną na złoto cebulą, dodać pieprz, sól , kaszkę manną, wymieszać.
Ciasto rozwałkować na stolnicy , wyciąć kółka szklanką , nakładać farsz, sklejać pierogi. Zagotować wodę z 1 łyżką oleju i solą , wrzucać pierogi, gotować 5 minut od momentu wypłynięcia . Wyjąć , zahartować zimną wodą . Podawać posypane prażoną cebulką. Smacznego